Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Pax Hungarica Mozgalom tagjai a Véderő táborban (képekkel)

2010.09.02

2010. augusztus 27-e és 29-e között újabb nyílt tábort szervezett a Véderő. Előzetes egyeztetéseket követően ezúttal a Pax Hungarica Mozgalom is képviseltette magát a kiképzésen.

A pénteki nap délutánján, miután a résztvevők felverték sátraikat, a tábori köszöntő után máris alaki kiképzés vette kezdetét. A táborozók különböző technikákat láthattak és tanulhattak meg, hogyan is kell csoportosan  mozogni fegyverrel a kézben. Miután ez véget ért, már el is készült a vacsora, ahol kötetlen beszélgetés alakult ki a táborozók között. Azonban a nap ezzel nem zárult le, hiszen hátra volt még az éjszakai harcászat, mely számos érdekességet tartogatott. Sőt, külön motivációt adott a bajtársaknak az, hogy a vesztes csapatból került felállításra az éjjeli őrség.

A Pax Hungarica Mozgalom tagjai

Másnap korán reggel ébresztő, majd reggeli, azonban szembesülniük kellett a táborlakóknak azzal a ténnyel, hogy az időjárás nem volt kegyes hozzájuk, ugyanis éjjel kiadós eső esett, s ez jellemző volt a nap további szakaszaiban is. Ez azonban cseppet sem szegte kedvét a bajtársaknak. A reggeli sorakozó után két csoportra osztották az embereket. Az egyik csoport lövészeten, míg a másik fegyverismereten vett részt. A lelkes magyar fiatalok (immáron összevonva a két csoport) megismerkedtek az akadálypályával, mindenki becsülettel küzdötte magát végig rajta. A fenti foglalkozások tulajdonképpen ki is töltötték a délelőttöt, jöhetett tehát a jól megérdemelt ebéd. Egészen röviden, de szóba kerültek a különböző katonai rendfokozatok elnevezései is, melyet a későbbiekben vissza is kérdeztek a táborvezetők. 

A táborban résztvevő bajtársak 

Délután különböző önvédelmi technikákat oktattak a résztvevőknek, majd ezek gyakorlása volt napirenden. A kiképzők ezután közelebb hozták a táborozókat a katonás szellemhez, menetelés, különböző vezényszavak, utasítások végrehajtását tanítottak meg. Ezek a feladatok egészen eltartottak estéig, amikor is kezdetét vette a várva várt vacsora. Azonban mint előző nap, most sem maradhatott el az éjjeli harcászat, ami annyiban volt már több a péntekitől, hogy a nap közben tanult alakzatokat kellett alkalmazni az erdőben, kint a terepen.

Vasárnap, a tábor zárónapján három csoportra osztották a bajtársakat. Az első raj célba lövést, a második boxot és földharcot, a harmadik pedig az akadálypályán való folyamatos, többszöri, pihenő nélküli teljesítését kapta feladatul. A rajok cserélődtek, tehát mindenkinek része volt az összes feladatban. Ezek egészen kitartottak az ebédig, mely után újabb erőnléti edzés zajlott le, immáron egy csoportban.

A tábor fontos üzenete volt mind a Véderő, mind a Pax Hungarica Mozgalom számára, hogy kiderült, a két szervezet tagjai nagyon jól megértik egymást, s megállapodtak abban, hogy a közös munka nem korlátozódik erre az egy alkalomra, a jövőben is együtt kívánnak működni abban, amiben tudnak, tartani fogják egymással a kapcsolatot, folyamatosan információcserét fognak folytatni. Ezúton is köszönet a Véderőnek a tartalmas három napért. A PHM (a Nemzetszolgálat keretein belül) pedig az eddigi edzéseit bővíteni fogja a jövőben harcászati kiképzésekkel is.

További képek a táborról:


Lantos János - Kitartas.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.