Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Céljaink

2008.12.09

 cimer1.jpg


Mozgalmunk megalakulásának legfőbb oka, a hadsereg sorállományának megszüntetése. A mai Magyarországi viszonyok, a társadalmi réteg ellustulása, és azon rétegek kicsit katonai nevelése, akik meg lettek ettől fosztva, de nem akarnak hivatásos fegyveres testület tagjai lenni, vagy a későbbiek folyamán azt az utat választanák maguknak.A sorállományú hadkötelezettség megszűnésével, sajnálatos módon elveszítették a mai fiatalok azt a választó vonalat, ami egy kicsit felnőtté, egy kicsit önállóvá, egy kicsit fegyelmezetté, tisztelettudóvá tette őket. Ezt szeretnénk visszaállítani, a mérleget a pozitív irányba dönteni.


Ma Magyarországon igazán nincs olyan szervezet,  amelyben a fiatalok ...-izmusmentesen megismerhetnék a honvédelmet, a hadsereg által használt eszközöket, az összeszokottságot, a fegyelmet, a túlélést, fegyverismeretet, harcászatot, önvédelmet és sok egyéb hasznos dolgot. A VÉDERŐ -azt, aki belép mozgalmunkba- megtanítja szinte mindenre, ami a honvédelemmel kapcsolatos, mindezt rendszeresen egy-egy hétvége alkalmával.

Mozgalmunkat szeretnénk az elszakított területeken is elterjeszteni, hiszen rengeteg magyar fiatal él a határainkon túl is, és adjunk lehetőséget a kapcsolatok ápolására ilyen formában is.

A későbbiek során vetélkedőket/versenyeket akarunk rendezni, amely áll: elméleti ismeretekből, ami a történelmen, honvédelmen és a mozgalom által tanított, ismertetett feladatokból tevődik össze, továbbá gyakorlati feladatok, például térképismeret, tájékozódás, menet gyakorlat, önvédelmi ismeretek és számos fizikai, valamint sport/honvédelmi feladatokból. Akarunk táborozási lehetőséget is keresni, biztosítani mozgalmunk tagjainak nyaranta.

Megpróbálunk a politikától távol maradni, de a nemzeti oldal mellett kiállva működni, mint mozgalom.

A Nemzeti ünnepeken és azokon a rendezvényeken részt kívánunk venni egyenruhánkban, amiket úgy ítélünk meg, hogy mint igaz magyar embernek ott a helye és elvárják a részvételünket, valamint a meghívásoknak eleget teszünk, amennyire a lehetőségeink megengedik.

Mozgalmunk természeti katasztrófa esetén az érintett térségekben a segítségét ajánlja fel.

Továbbá, ha valami más irányú felkérés érkezik, azt a vezetőség elbírálja és a döntésről értesítést ad.

Bízunk abban, hogy sok és értékes fiatalt, valamint felnőttet tudhatunk majd tagjaink között. Várjuk a jelentkezéseket.

Lehetőséget adunk mindenki számára mind az egyenruhás, mind a civil ruhás egységeinkben a tagságra, ha a felvételi követelményeknek megfeleltek.

 

Véderő Paranacsnokság